Kuchár – Kuchárka, časté otázky
- Aké musím mať vstupné vzdelanie ?
Vstupné vzdelanie je základné.
- Čo je potrebné urobiť pred vstupom na prax ?
Je potrebné mať zdravotný preukaz, získate ho u svojho obvodného lekára.
- Čo je dištančné a čo prezenčné štúdium
Dištančné štúdium prebieha formou samoštúdia, klientovi vzdelávania poskytneme odbornú literatúru , s ktorou pracuje samostatne na základe pokynov lektora kurzu.
Prezenčné vzdelávanie , je vzdelávanie, na ktorom lektor vzdelávania osobne pracuje s klientom.
- Je možné absolvovať prax v mieste bydliska ?
Áno prax môžete absolvovať aj v mieste bydliska . Odbornú prax v rozsahu 320 hodín môžete absolvovať v gastronomickej prevádzke, ktorú si zabezpečíte individuálne, prípadne Vám ju zabezpečíme v našich zmluvných prevádzkach.
- Môžem prax vykonávať aj v gastronomickej prevádzke, v ktorej v súčasnosti pracujem ?
Áno, môžete .
- Kedy ukončím kurz ?
Kurz ukončíte po absolvovaní teoretickej a praktickej časti kurzu a vykonaní záverečnej skúšky.
- V čom spočíva záverečná skúška ?
Záverečná skúška je teoretická, pozostáva z testu, ktorého obsahom sú hlavné témy kurzu a praktická, kde klient preukáže svoje zručnosti .
- Je potrebné po skončení kurzu a získaní osvedčenia absolvovať aj skúšku odbornej spôsobilosti osôb vykonávajúcich epidemiologicko závažnú činnosť ( hygienické minimum ) ?
Nie, túto skúšku už nemusíte absolvovať . ( Zákon NR SR č. 355/2007 Z.z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov)
- Môžem kurz navštevovať aj individuálne ?
Áno môžete, po vzájomnej dohode Vám pripravíme časový plán vzdelávania, ktorý zohľadní Vaše potreby .